Sport u Centru Skenderija


Centar Skenderija je smješten u samom centru grada Sarajeva, što omogućava mnoge prednosti klubovima, školama sporta, rekreativcima i posjetiocima sportskih manifestacija. Raspolažemo i vlastitim parking prostorom (vanjskim i garažnim) koji je na raspolaganju 24 sata dnevno.

Košarka
U dvorani „Mirza Delibašić" i dvorani D1 odigran je veliki broj veoma značajnih košarkaških utakmica od kojih su neke bile i istorijske. Dvorana „Mirza Delibašić" ugostila je najbolje Evropske košarkaške reprezentacije kao i najbolje košarkaške klubove u Evropi poput Cibone (Hrvatska), Turk Telekom (Turska), DKV Joventut (Španija), Partizan (Srbija), Alba Berlin (Njemačka). Dvorana „Mirza Delibašić" bila je i domaćin mnogih kvalifikacionih utakmica reprezentacije, za odlazak na evropska i svjetska prvenstva, kao i mnogobrojnim međunarodnim turnirima.

Rukomet
Centar Skenderija, tačnije dvorana „Mirza Delibašić", ugostila je najbolje evropske reprezentacije i klubove, bila domaćin kvalifikacionih utakmica reprezentacije, rukometne lige prvaka, kao i kupa kupova. Treba napomenuti samo neke od mnogih klubova koji su igrali u ovoj dvorani, a to su : Ademar Leon (Španija), Fotex (Mađarska), HSV Hamburg (Njemačka), KIF Kolding (Danska), Portland San Antonio (Španija), Veszprem (Mađarska), Gorenje Velenje (Slovenija) i mnogi drugi.

Odbojka
Pored održavanja treninga odbojkaških ekipa, uslovi koje pružaju dvorane Centra Skenderija zadovoljavaju sve kriterije za odigravanje domaćih, ali i međunarodnih utakmica. Centar Skenderija bio je domaćin mnogih evropskih utakmica, uz učešće najpoznatijih reprezentacija i klubova.

Mali nogomet
Centar Skenderija prepoznatljiv je po organizaciji veoma jakih i reprezentativnih malonogometnih turnira, od kojih su mnogi međunarodnog karaktera. Tu su i turniri sa višegodišnjom tradicijom.

Stoni tenis
Centar Skenderija domaćin je mnogim stonoteniskim ekipama, koje svoje treninge i mečeve održavaju u dvorani D3. Pored domaćeg prvenstva u ovoj dvorani igra se veliki broj stonoteniskih turnira. Posebno treba naglasiti da su dvorane Centra Skenderija ugostile najbolje mlade evropske stonotenisere koji su učestvovali na STEPS-u 2006.

Obrazovne institucije i rekreativci
Centar Skenderija uvijek je bio orijentisan prema mladima u pružanju kvalitetnih uslova za školski i univerzitetski sport. Tako da su naše dvorane mjesto okupljanja velikog broja osnovaca, srednjoškolaca i studenata. U Centru Skenderija godišnje se održi veliki broj takmičenja za mlade. Centar Skenderija je sigurno i najbolji sportski centar koji pruža kvalitetne usluge rekreativcima sa največim igračkim plohama u gradu Sarajevu.

Sportske manifestacije
Centar Skenderija je organizator brojnih sportskih manifestacija. Pored sportova sa loptom tu su još takmičenja i turniri u borilačkim sportovima, gimnastici, plesu i drugim manje zastupljenim sportovima

Pogledajte nekoliko fotografija sa sportskih manifestacije u CS:


Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page