Novogodišnja zabava za djecu

Mali Magacin Kabare - Dječija laboratorija kreativnosti i mašte, 27. decembra je u Domu mladih Skenderija priredio novogodišnju zabavu za djecu, koja su uživala u višesadržajnom programu.

"Ovo je naš poklon djeci Sarajeva. Nadamo se da će ova novogodišnja manifestacija prerasti u tradiciju i da će uz podršku Grada Sarajevo naš program, koji kreiraju djeca, pogledati što više mališana, ali i roditelja", kazala je za Agenciju Fena predavačica Malog Magacin Kabarea Zana Marjanović.

Mališani su imali priliku pogledati mjuzikl "Ljubav", koji je drugi dječiji film kreiran u radionicama Malog Magacina Kabare.

"Pored intenzivnog rada sa djecom u radionicama, u januaru ćemo organizirati zimski kamp, tokom kojeg će sa djecom raditi četiri predavača, glume, režije, muzike i likovne umjetnosti", istakla je edukatorica glume i pokreta Malog Magacin Kabarea Sanela Krsmanović.

Do 5. januara djeca se mogu prijaviti za zimski kamp. Prva grupa će biti od 19. do 24. januara, a druga od 26. do 31. januara. Nakon mjuzikla djeca su nastavila druženje na koncertu gitare, nastupu rock benda MMK i plesnom partiju uz DJ-a. Novogodišnju zabavu organizirao je Mali Magacin Kabare u saradnji s Gradskom upravom Grada Sarajeva i općinama Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo. 

Mali Magacin Kabare želi pružiti priliku djeci od 7 do 14 godina da nauče i pokažu svoje talente i ideje, te izrastu u obrazovane kreativne građane naše zemlje.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page