Smoke Mardeljano u Amfiteatru

Centar Skenderija / Dom mladih vam predstavlja hip hop spektakl sa gostom „Smoke Mardeljano“, 08. augusta u Amfiteatru Doma mladih od 21:00. Miloš Stojanović - Smoke Mardeljano rođen je u Beogradu, a predstavit će se sarajevskoj publici sa svojim novim albumom „Neka teče“.

Zašto je Smoke Mardeljano poseban i jedinstven u onome što radi, publika je mogla pogledati u dokumentarnom filmu “Ja repujem”: https://www.youtube.com/watch?v=hU5-M7Y0Bew

Glavne karakteristike njegovog muzičkog izraza su nevjerovatne lirske vještine, izrazit FLOW i oštre ubitačne rime sa tvrdim hip hopom uprljanim oštrim uličnim zvukom. Rep je život za ovog umjetnika, a on ga uvjerljivo živi i prenosi širom regije. Vanserijski MC rođen sa sub oktaverom u grlu. Kao da slušaš dva vokala koji besprijekorno surfaju preko bitova hiperrealnom lirikom. Smoke Mardeljano iza sebe ima jedan EP i četiri albuma, “Znaš me znam te” iz 2015. godine, “Ja repujem” iz 2017. godine, “To je rep” iz 2019. godine i prošlogodišnju suradnju s Ajsom Nigrutinom, “Kad goveda utihnu” na kojem se nalazi i hit “Umro je trep“. Novi album “Neka teče”, Mardeljano je najavio singlom “Ulična svetla”, a sav novi materijal snimljen je uz podršku repera s kojima je sarađivao i ranije - Đusa, već spomenutog Ajsa Nigrutina i benda Who See. Na albumu se nalaze 22 pjesme, a sam Mardeljano je izjavio da je on za “sve nas koji živimo kulturu”.

Istog dana, tokom popodneva, Smoke Mardeljano bit će dio Red Bull Raplika Workshopa u Domu mladih, od 16 do 18 sati. Red Bull Raplika najpopularnije je i najmasovnije freestyle rap takmičenje na Balkanu, a mladi, talentovani MC-ijevi koji se jednog dana žele okušati na velikoj sceni, 8. augusta će imati priliku da uče i vježbaju sa najboljima. Mentori će im pored Mardeljana biti neizostavni Frenkie, Helem Nejse i prošlogodišnja pobjednica Red Bull Raplike, MC Nancy.

Support Smoke Mardeljanu na koncertu će biti DJ Mrki, a warm up Zlijay. Ulaznice po cijeni od 10 KM se mogu kupiti na platou Skenderija i online na https://entrio.ba/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/811118947166363

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page