Završen sajam knjige u Skenderiji

U sarajevskom centru Skenderija danas je završen 27. međunarodni sajam knjige i 13. bijenale knjige, a posjetitelji su ovu šansu iskoristili da pogledaju bogati sadržaj i pronađu nešto za sebe. U nastavku pogledajte i veliku galeriju slika sa sajma.

U sklopu završnog dana Sajma, u Skenderiji je održano zvanično proglašenje nagrađenih izdavača, a o kojima je odlučivao žiri u sastavu: akademik prof. dr. Mirko Pejanović kao predsjednik, te Vanda Babović i Amra Huseinbegović kao članice žirija.

Najboljim izdavačem/nakladnikom godine proglašena je izdavačka kuća Buybook, a najbolji izdavački/nakladnički poduhvat godine je knjiga izdavačke kuće Rabic za djelo grupe autora "Sarajevo atentat 100 godina poslije".

Nagradu za najbolji dizajn dobio je Saladin Pašalić za oblikovanje djela "Mjera mudrosti" u izdanju fondacije Mulla Sadra, a najboljom dječijom knjigom proglašena je "Patuljci se uvijek vraćaju" izdavačke kuće Bosanska riječ Wuppertal –Tuzla.

Najbolje uređen štand je bio štand izdavačke kuće Algoritam Stanek d.o.o. Mostar, a specijalnu nagradu žiri je dodijelio izdavačkoj kući Svjetlost kao najstarijoj izdavačkoj kući u BiH.

Sajam je i ove godine bio dobro posjećen, o čemu svjedoče zadovoljni izdavači i veliki broj kupaca. Na zadnjem danu se na Sajmu našlo mnogo učenika koji su ga posjetili u okviru organizovanih školskih posjeta. I ove godine se na Sajmu moglo pronaći ponešto za svakoga - od svjetskih klasika, preko bestsellera do vjerske literature. U razgovoru za Klix.ba, nekoliko izdavača iz BiH, Srbije i Crne Gore, ističu kako, kao i uvijek, čitatelji najviše traže bestsellere, beletristiku, te lagana štiva.

Na Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu postavljeno je više od 100 štandova, a svoje knjige je predstavilo više od 60 izlagača.

Pogledajte slike sa sajma.

Fotograf: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Damir Petrinić
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: damir.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page