Sajam privrede u Skenderiji

Centar Skenderija / Sarajevski Sajam u terminu od 17. do 20. decembra organizuje sajamsku manifestaciju „Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje“. Sajam je koncipiran kao promocija kantona i lokalnih zajednica, odnosno promocija privrede i subjekata sa određenog lokaliteta.

Ciljna grupacija su srednja i mala preduzeća, individualni obrti, stari zanati, kućna radinost, ali i velike uspješne kompanije, koje se predstavljaju samostalno ili putem svojih lokalnih zajednica i udruženja.

Izložbeni program obuhvata proizvode i usluge iz oblasti:

  • Poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo)
  • Prehrambene industrije (mlinsko-pekarska, konditorska, industrija za preradu i proizvodnju ulja, industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića)
  • Široke potrošnje (kozmetika, kućna hemija, mali kućni aparati, računari, televizori, odjeća i obuća)
  • Proizvodnja ambalaže
  • Stari zanati i kućna radinost.

U namjeri da grad Sarajevo bude domaćin prezentacije, promocije i afirmacije najznačajnije grane domaće industrije, Sajam organizujemo pod sloganom “Domaća proizvodnja u službi građana”. Ovim projektom želimo dodatno informisati građane o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo značajno je podržalo realizaciju ovog projekta. Učešće su do sada prijavili: Opština Goražde i Bosansko Podrinjski Kanton ( Bekto Preciza, Mlin Ustikolina i dr..), Opštine Žepče, Bosanski Petrovac, Hadžići, Ilijaš, Kakanj, Jablanica, Konjic, Srednje Bosanski Kanton.

S ciljem da ovo dešavanje ne bude isključivo izložbeno promotivne prirode, saradnici i partneri sajma obogatiće program stručno edukativnim predavanjima i organizacijom b2b poslovnih susreta:

Partneri sajma su:

- Savez udruženja organskih proizvođača FBiH „ORGANSKO FBiH“ (Savez će tokom sajma organizirati stručnu konferenciju i okrugli sto)
- Projekat unapređenja razvoja USAID – Sida GOLD projekat Bosna i Hercegovina (Organizacija poslovnih susreta 17.12.2015. godine)

Obzirom na aktuelni društveni trenutak i složenu ekonomsku situaciju, organizator je prilagodio cijene sajamskih usluga tim uslovima. Cijena zakupa sajamskog prostora za četiri dana sajma, vrlo je pristupačna što je također vrlo bitan faktor odluke za sve one koji se žele prijaviti za učešće.

Ceremonija svečanog otvaranja sajma desiće se u četvrtak 17.12. u 11:00 sati u hali "Mirza Delibašić". Sajam je otvoren do nedjelje, 20.12.2015. godine. Radno vrijeme sajma je od 10:00 do 18:00 sati. Ulaz za posjetioce je slobodan.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Damir Petrinić
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: damir.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page