Diplomatski bazar u Skenderiji

U subotu 3. decembra u Skenderiji je održan Diplomatski zimski bazar. Riječ je o tradicionalnom najvećem humanitarnom događaju u Bosni i Hercegovini na kojem su prikupljena novčana sredstva donirana za četiri humanitarne organizacije koje podržavaju djecu u stanju socijalne potrebe širom BiH.

Na aukciji u 13 sati ponuđeni je potpisani dres fudbalera Edina Džeke, odmor u vili na grčkom otoku, jedinstveno iskustvo leta helikopterom iznad Sarajeva, ručno rađeni namještaj iz Zanata u Konjicu, te dvije avionske karte aviokompanije Turkish Airlines.

Članovi Organizacionog odbora Caroline Ferguson, supruga britanskog ambasadora u BiH, Sandra Horovic, supruga zamjenika šefa misije u Američkoj ambasadi u Sarajevu i Mariet Krak, supruga holandskog ambasadora, istakle su da je ovo sjajna prilika da se ljudi iz svih kultura udruže i zajedno pomognu djeci sa posebnim potrebama, kao i djeci u stanju socijalne potrebe.

"Svaka marka koja se potroši na bazaru otići će u humanitarne organizacije", istakla je Caroline Ferguson i napomenula da u organizaciji bazara učestvuje više od 40 organizacija i ambasada, kao i veliki broj sponzora.

Prikupljena sredstva bit će donirana Centru za djecu sa posebnim potrebama Christine Witcutt, koji se nalazi u sklopu škole "Vladimir Nazor" u Sarajevu, Franjevačkom međunarodnom studentskom centru, Udruženju roditelja "Down sy i mi" iz Banjaluke i organizaciji SOS iz Srebrenice.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Damir Petrinić
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: damir.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page