Na Sajmu privrede 170 izlagača

Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje bit će održan od 8. do 10. decembra u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu pod motom "Domaća proizvodnja u službi građana". Na današnjoj konferenciji za medije najavljeno je da je za učešće na sajmu prijavljeno 170 izlagača, što bi trebalo doprinijeti vraćanju reputacije koju je Sarajevski sajam nekad imao.

Direktor Centra "Skenderija" Amer Kapo izjavio je da mu je posebno drago što je ovaj sajam uspio da privuče izlagače koji će ispuniti dvoranu "Mirza Delibašić", te da je prije tri godine prvi put održan u mnogo manjem prostoru. Najavio je i da će u narednom periodu osposobiti i sajamsku dvoranu kako bi sljedeće godine sajam mogao biti održan u dvije dvorane.

Predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača "Organsko FBiH" Sejad Herceg rekao je da se Savez odlučio na partnerstvo sa Sajmom kako bi na pravi način predstavili organsku poljoprivrednu proizvodnju, te dodao da će izlagati samo certificirani proizvođači.

Rekao je da će prvog dana sajma od 12 do 14 sati biti održana i stručna konferencija "Organska proizvodnja maline", budući da je riječ o poljoprivrednj kulturi za kojom vlada značajna potražnja. 

Direktorica Centra za razvoj poduzetništva Privredne komore KS Mubera Kadrić rekla je da je Komora tradicionalno partner sajma, kao i da će 9. decembra od 13 do 17 sati organizirati stručno predavanje o temi "Uloga i značaj ISO i HACCP standarda u sistemu poslovanja".

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Radno vrijeme sajma je od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz za posjetioce je besplatan.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page