Dani zdravstva u Skenderiji

Od 28. do 30. septembra 2017. godine, u organizaciji Centra Skenderija - Sarajevski Sajam, uz  stručnu podršku i saradnju nadležnog ministarstava, javnih ustanova, te strukovnih komora i udruženja održani su Dani zdravstva - 17. Sajam medicine i 1. Sajam za osobe treće životne dobi "Zlatna dob". Pogledajte galeriju fotografija sa Sajma. 

Inicijator manifestacije je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, a održava se u organizaciji KSC Skenderija i uz stručnu podršku zdravstvenih ustanova te strukovnih komora i udruženja Kantona Sarajevo i Federacije BiH. Po riječima resorne ministrice Zilhe Ademaj, svi posjetioci su imali priliku za savjetovanje i informisanje u cilju poboljšanja zdravlja, te besplatna mjerenja krvnog pritiska, šećera u krvi i indeksa tjelesne mase. 

"Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je iniciralo održavanje ove manifestacije nakon više godina. Priređen je kvalitetan stručno-edukativni program u okviru kojeg su prezentirani stručni radovi zdravstvenih radnika na brojne teme, uglavnom zdrave ishrane i zdravog načina života. Učesnici su bili uposlenici svih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, kao i Ministarstva zdravstva KS, JU Apoteke Sarajevo, Zavoda zdravstvenog osiguranja, te predstavnici strukovnih ljekarskih, farmaceutskih i stomatoloških komora, udruženja sestara i tehničara u Kantonu i Federaciji BiH i nevladinih udruženja. Predavanja su se održavala u tri odvojena amfiteatra"

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Damir Petrinić
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: damir.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page